Que leva?
Para 4-6 persoas- 2 tarros de fabas grandes (alubia granja) cocidas
- 3 pementos asados, pelados e sen sementes
- 1 cebola de primavera
- pirixel
- sal (opcional)
- 2 culleriñas mostaza en pó
- 2 culleriñas azucre de cana
- 1 culleriña vinagre de Módena
- aceite
Como se fai?
- Comeza por preparar o mollo, porque precisa algo de tempo para espesar: disolve nunha cunca dúas culleriñas de pó de mostaza en dúas culleriñas de auga. Disolve tamén o azucre, acrecenta unha culleriña de vinagre e remexe ben. Acrecenta aceite ata que o mollo ocupe uns 125 ml, remexendo para que emulsione. Debe ficar cremoso (espesará co repouso).
- Escurre as fabas do líquido da conserva, lávaas e ponas nun cunco amplo ou fonte.
- Engade o pemento asado cortado en anacos ou tiras, a cebola picada ben miúda, o pirixel e o sal se o usas (na miña opinión, non o precisa). Mestura todo con coidado para non romper as fabas.
- Verque o mollo nun biberón e bótao con moderación e sentido estético (se for posible) sobre a ensalada unha vez servida nos pratos.
Ten en conta que
Loxicamente, tamén podes preparar a ensalada con fabas frescas ou secas, cocidas na casa. Procura usar unha variedade de pel fina, cocelas no seu punto xusto e retiralas enseguida da auga da cocción para que non rompan.Asar pementos na casa é moi fácil, non paga a pena comprar pementos asados, que sempre saben a acidulante. So hai que lavalos e metelos enteiros no forno, sen aceite nen nada, a uns 180-200 ºC, ata que se abranden e arruguen. Unha vez asados, déixaos arrefriar tapados e será moi fácil pelalos. Para aproveitar a enerxía que consume o forno, enche a bandexa con todo o que colla; os pementos que non uses nesta ensalada podes usalos outro día nunha shakshuka, nunha marmelada para tomar con queixo etc.
É interesante ter á man mostaza en pó porque che permite preparar nun momento pequenas cantidades de mostaza variada (con mel, con salvia, con rábano picante... ). Non é demasiado fácil de atopar, aínda que en hipermercados adoita habela. Se ademais de mostaza en pó tes sementes de mostaza, engade tamén unhas poucas ao mollo.