Saltar ao contido principal

Espinacas con garbanzos

Que leva? 

Para tres persoas que coman ben:
  • 600 g espinacas crúas (=2 bolsas)
  • 500 g garbanzos cocidos (=1 bote)
  • 50 g tomate deshidratado
  • uns dentes de allo
  • comiños enteiros
  • un chorro de aceite 
  • sésamo torrado

Como se fai? 

  1. Coce as espinacas nunha pota con pouca auga, ou ben no microondas.
  2. Mentres cocen as espinacas, lava os garbanzos con auga para eliminar o líquido de conserva. 
  3. Escurre as espinacas nun coador. 
  4. Bota un chorro de aceite nunha tixola ampla e pona a lume medio. Doura os allos cortados en rodelas grosas, engade os comiños e despois as espinacas. Remexe durante un par de minutos.
  5. Acrecenta os garbanzos e remexe con coidado para que non se desfagan. 
  6. Corta o tomate en tiras e engádeo tamén. Remexe un minuto e apaga o lume.
  7. Esparexe sésamo en cada prato no momento de servir.

Ten en conta que 

  • Obviamente, podes empregar garbanzos cocidos na casa! 
  • Axusta a cantidade de allo segundo o teu gusto. Unha variante interesante e deliciosa é empregar allo asado no forno (facelo é tan sinxelo como enfornar cabezas enteiras, sen pelar).
  • Podes prescindir dos comiños, pero o seu sabor encaixa moi ben co resto de ingredientes e axudan a dixerir os garbanzos.
  • Non cociñes demasiado tempo o tomate para que non amoleza; o seu sabor umami e a súa textura algo correosa engaden interese ao prato. 
  • Bota o sésamo xusto no momento de servir, non antes, para que non se abrande nin colla color.
  • Na miña opinión, este prato non precisa sal.