Saltar ao contido principal

Tortas de cabaciña

Que leva? 

Para unhas 17 tortiñas 
  • 250 g cabaciña relada con pel 
  • 2 ovos 
  • 100 g fariña 
  • 2 culleriñas impulsor (Royal ou semellante) 
  • 25 g aceite (=3-4 culleradas) 
  • 25 g sementes de cabaza
  • pementa negra moída 
  • sal 
  • un chisco de aceite para a prancha 

Como se fai? 

  1. Rela a cabaciña e déitaa nun bol.
  2. Acrecenta os demais ingredientes e remexe ata mesturar todo ben. Non engadas as sementes de cabaza ata que a fariña estea integrada e o amoado ligado.
  3. Bota un fío de aceite (o mínimo imprescindible) na prancha e pona a lume medio.  
  4. Cando a prancha estea quente, deita culleradas de amoado algo separadas. Non botes moita cantidade xunta, para que se cociñen ben por dentro.
  5. Cando vexas que nas tortiñas comezan a formarse pequenos buratiños, dálles volta e cocíñaas polo outro lado. 
  6. Serve cunha ensalada grega (tomate, pepino, olivas, queixo feta, eneldo) ou o que che apeteza. 

Ten en conta que 

O impulsor non é imprescindible, pero non lle está de máis, axuda a que as tortiñas fiquen esponxosas e lixeiras.

Podes usar fariña de trigo ou espelta, branca ou integral, como prefiras.