Saltar ao contido principal

Curry de lentellas xerminadas

Que leva? 

Para 4 persoas 
  • 150 g lentellas 
  • 2 cebolas 
  • 3-4 cenorias 
  • 1 lata grande de tomates enteiros 
  • 2 culleradas de garam masala 
  • 2 culleriñas de cúrcuma 
  • 1 culleriña de comiños 
  • coandro fresco (para servir)
  • pemento e/ou tomate crú (para servir)
  • aceite 
  • sal

Como se fai 

  1. Poñer a xerminar as lentellas (ver indicacións máis abaixo).
  2. Nunha tixola ampla e fonda, botar aceite que cubra ben o fondo e aquecer. 
  3. Pelar e picar as cebolas e cenorias e saltealas a lume medio-baixo, ata que amolezan as cebolas, xunto coas especias e o sal. Remexer de vez en cando porque as especias tenden a pegarse.
  4. Escurrir e esmagar os tomates, deitalos na tixola e cociñar 5 min, deben desfacerse. 
  5. Aclarar e escurrir as lentellas xerminadas, botalas na tixola e remexer. Engadir medio vasiño de auga se o precisar. 
  6. Tapar e cocer a lume uns 30 minutos. Comprobar o punto de cocción das lentellas.
  7. Servir con coandro fresco e pemento vermello e/ou verde e/ou tomate crú picado por riba e acompañar con arroz integral ou branco. 

Para que xerminen as lentellas 

  1. Poñer as lentellas en remollo durante 24 h como mínimo. 
  2. Escurrilas, lavalas e estendelas nunha fonte ou prato grande ou un tarro de cristal grande deitado. Deben quedar estendidas, non amontoadas. Tapar mais non completamente, de xeito que poida circular o aire. 
  3. Dependendo das sementes, da temperatura e outras variables, tardarán máis ou menos días. Calcula arredor de 4-5 días. 
  4. Durante a xerminación deben estar sempre húmidas (pulveriza auga con frecuencia), mais non enchoupadas, e tamén aireadas. Coida que estean nun lugar limpo, porque se contaminan con facilidade.

Ten en conta que 

Podes usar lentellas convencionais (xerminan sempre), aínda que é moito mellor se son de cultivo ecolóxico.
O curry está moito máis saboroso feito de véspera.
O sobrante pódese conxelar.