Saltar ao contido principal
Que leva?
- 400-450 g de cereixas
- 70 g manteiga
- 80 g azucre
- 2 ovos
- 90 g fariña
- un chisco de vainilla (opcional)
Como se fai?
- Aquece o forno a 180 ºC
- Engraxa un molde con parte da manteiga e esparexe dúas culleradas do azucre (colle tanto a manteiga coma o azucre, das cantidades indicadas arriba, non poñas máis).
- Lava as cereixas, quítalles o rabiño, sécaas e déitaas no molde. Deben cubrir case toda a superficie, sen amorearse.
- Bate os ovos nun bol co azucre, engade a fariña pouco a pouco, a manteiga derretida e a vainilla (raspa un pouco dunha vaina ou bota dúas pinguiñas de esencia). Mestura todo cunhas variñas até obteres un amoado sen grumos.
- Verque o amoado no molde, sobre as cereixas.
- Enforna 35 minutos a 180 ºC
- Serve a temperatura ambiente.
Ten en conta que
- O clafoutis é un doce tradicional lemosín (de Lemosin, Francia, non de Lemos, Lugo) e a web está inzada de receitas con máis ou menos variacións. Eu fago a do libro Tender, de Nigel Slater, que é a súa versión persoal e non pretende ser auténtica e verdadeira (se é que tal cousa existe).
- A humanidade divídese entre os partidarios descarozar as cereixas do clafoutis e quen se opoñen. Eu téñoo feito das dúas maneiras e prefiro deixar as cereixas con óso, que é a maneira tradicional. Se se quitan, as cereixas soltan líquido e o clafoutis sae máis brando e descolorido. O sabor tamén é un pouco diferente.
- Se, de todas maneiras, prefires quitar os ósos, podes facelo cun boli Bic, é fácil e faise axiña.
- Sempre que poidas, usa vainilla de vaina, o sabor da esencia de vainilla é un pouco artificial.