Saltar ao contido principal

Biscoito de cabaciña e cacao

Que leva? 

Para un molde de 1,5 L
  • 350 g cabaciña relada coa pel 
  • 250 g fariña 
  • 3 ovos 
  • 100 g black treacle 
  • 100 g azucre de cana ou panela 
  • 100 g aceite
  • 100 g cacao puro en pó 
  • 1 sobre impulsor (Royal ou semellante)

Como se fai? 

  1. Bate nun bol os ovos co treacle, aceite e azucre. 
  2. Engade a fariña, cacao e impulsor. Mestura todo até obteres unha masa homoxénea. 
  3. Engade a cabaciña relada coa pel. 
  4. Verque a masa nun molde engraxado e enforna 45 min a 180 ºC

Ten en conta que 

As cantidades desta receita son correctas: aínda que che pareza moito azucre ou aceite, o biscoito non fica graxo nin doce de máis. O aceite axuda a que o biscoito se conserve durante varios días sen secarse.

Podes usar fariña de trigo ou de espelta. Mellor se é integral e moída en pedra, porque ao conter o xerme do cereal achega sabor, textura e humidade.

Admite máis cantidade de cabaciña, eu nunca son moi estrita co peso e sempre sae ben.

Podes incorporar variacións, como engadir uvas pasas ou xenxibre confitado.

Onde podo comprar... ? 

Black treacle, por desgraza, só en internet. Se non foses quen de conseguilo, substitúeo por melaza de cana.