Saltar ao contido principal

Prasópita

Que leva? 

Para unha fonte de 30 x 20 x 5 cm:
  • 800 g allos porros 
  • 1 cebola grande 
  • 150 g queixo feta 
  • 2 ovos 
  • 6 follas pasta filo 
  • aceite 
  • eneldo 
  • pementa negra 
  • sal

Como se fai? 

  1. Cortar os porros en rodiñas, lavalos ben e poñelos co eneldo nunha tixola ampla e fonda con pouco aceite. 
  2. Poñer tamén a cebola cortada miúda e saltear, remexendo con frecuencia ata que a verdura amoleza e solte todo o líquido. 
  3. Deixar temperar. 
  4. Cando estea morno, acrecentar os ovos, o queixo esfrangullado e condimentar con sal e pementa. 
  5. Engraxar a fonte e colocar nela 4 follas de pasta filo lixeiramente untadas con aceite. A pasta que sobra polos bordes usarémola para pechar a empanada.
  6. Verquer o amoado sobre a pasta. 
  7. Untar con aceite 2 follas máis, dobralas ao medio (con ese tamaño abonda para cubrir o amoado) e poñelas sobre o amoado. 
  8. Dobrar o sobrante da pasta da capa inferior sobre a superior, para formar o arró. 
  9. Pincelar con aceite toda a superficie. 
  10. Cun coitelo ben afiado, cortar a empanada en porcións. 
  11. Enfornar a 180-200 º C uns 45 minutos. 

Ten en conta que 

Cando pinceles a masa con aceite, faino con moi pouca cantidade para que a empanada non fique pesada.
Cómpre manexar con delicadeza e rapidez a pasta filo para que non se rompa nin se reseque.

É importante que o amoado conteña a menor cantidade de líquido posible para que non molle a pasta.

A prasópita está moito mellor acabada de facer. Se che sobra para o día seguinte, podes recalentala uns minutos no forno para que a pasta se volva poñer crocante. 

Onde podo comprar... ?

  • Pasta filo en Mercadona, Gadis ou Alcampo.
  • Feta en Froiz ou Lidl. Se non atopares queixo feta, substitúeo por queixo danés para ensaladas, haino en calquera supermercado mediano.